Волейбол

„Марек” се сбогува с Европа

Отборът на „Марек Юнион Ивкони” пропусна шанса си да продължи битката в евротурнирите. Късно снощи дупничани загубиха от турския „Аркас” с 3:2 гейма.

Двата отбора направиха истински волейболен спектакъл и подариха на публиката два часа и половина зрелище, което рядко наблюдаваме в българските зали. Тимовете бяха равностойни, а в много моменти нашите „блестяха” много по-силно. Но грешки от страна на домакините и по-големия процент на взети точки при собствен сервиз от страна на гостите донесоха победата на „Аркас”.

В първия гейм турският тим поведе в резултата и при първото техническо прекъсване разликата беше 4 точки. Тенденцията се запази и до следващото прекъсване, но след това българите се взеха в ръце и се приближиха на 1 точка. При 24:22 геймът изглеждаше загубен, но доброто посрещане и завършените атаки не позволиха това да се случи, а блокада на Тошко Вълчев затвори гейма в полза на „Марек”.

Във втората част двата отбора не позволяваха другия да се откъсне и лидерството постоянно бе разменяно, но разликата не стигаше повече от 2 точки.  Турският тим пръв стигна до геймбол, но по всичко изглеждаше, че края на първата част ще бъде повторен, но дупничани изпуснаха шанса си и геймът беше записан в актива на „Аркас”.

Третата част играта на домакините беше на приливи и отливи, като дори позволиха на измирлии да поведат с 3 точки – 12:15. Борислав Апостолов разсея посрещането на гостите и второто техническо прекъсване дойде в тяхна полза. Нашите момчета запазиха доброто темпо и излязоха напред при23:20, но допуснаха гостите да ги догонят и при 23:23публиката отново беше изправена на нокти. Но Дмитрий Бахов заби перфектна топка, а Златан Йорданов спечели единоборство над мрежата и спомогна преднината в геймовете да бъде в полза на „Марек”.

Четвъртият гейм започна равностойно, но гостите постепенно се откъснаха. При 15:10 Гьорги Гьоргиев заби топка, която никой не очакваше, но се оказа, че е бил на втора линия и точката беше отсъдена за гостите. Това направи разликата цели 6 точки. След прекъсването лошата серия за домакините продължи и при 11:19 Найден Найденов сам отписа гейма и даде почивка на титулярния състав. Но „резервите” показаха огромен хъс и успяха бързо да стопят разликата до 20:22 и върнаха надеждата, че мачът може да бъде затворен в тази част. „Аркас” направиха две поредни точки и стигнаха до геймбол, но нашите успяха да спасят 3 от тях. Цялата публика беше затаила дъх при 23:24 и всички се надяваха силите и нервите на „младоците” да издържат и да спечелят гейма, но мощна атака на Перин сложи край на гейма и мачът отиде в тайбрек.

Тайбрекът започна идентично на предишния гейм. Равенство и откъсване на гостите, като размяната на полетата дойде при 4:8 за „Аркас”. Нашите момчета дадоха всичко от себе си, за да запишат и този гейм в своя актив, но съдбата не беше на тяхна страна и те се сбогуваха с оставането си в евротурнирите.  

Като истински капитан Тодор Вълчев се опита да изведе отбора и завърши с актив от 25 точки, но те не бяха достатъчни за победата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close