Волейбол

Волейболно лято

 И това лято всичко ще бъде волейбол за любителите на този спорт. От днес за мъжкия ни национален отбор започва Световната лига. Феновете ще седнат отново пред екраните, стискайки палци, преживявайки всяка загубена и спечелена точка с отбора. А на домакинските мачове отново ще напълнят залите, за да развеят гордо трибагреника, скандирайки „БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!”. Довечера нашите се изправят срещу Франция. А след това им предстоят домакински мачове на Аржентина (22 и 23 юни). След това ще гостуват на САЩ (29 и 30 юни) и Бразилия (5 и 6 юли). След Южна Америка нашите се прибират у дома, за да играят срещу Полша (12 и 13 юли).
  Групата не е лека, но Лъвовете не се плашат от имена, те ще излязат на терена, давайки всичко от себе си. А Лигата ще бъде и една добра загрявка за Европейското първенство през септември.
  Докато мъжете обикалят света, женският национален отбор „тръгва из Европа”. Европейската лига за нашите ще стартира на 14 юни в Турция срещу отборa на Румъния. От Южната ни съседка се отправят към Унгария, а след това Румъния. Последната спирка е Варна, където жените ще играят домакинските си мачове (4-6 юли) .
  След европейската лига Лъвиците ще вземат участие и в Гранд при като на свой ред ще обиколят света, но през август – Макау, Пуерто Рико, Япония.
  В края на юни девойките ще вземат участие на Световното първенство в Чехия, квота за което спечелиха в Самоков. От 21 до 30 юни момичетата ще се борят да попаднат сред най-добрите на планетата (в нашата група попаднаха Мексико, Русия и Бразилия).
През септември всички погледи на волейболните специалисти ще са вперени в Европа, където предстоят шампионатите за жени и мъже. В началото на месеца (6-15 септември) в Германия и Швейцария ще се определи най-добрият женски отбор на Стария континент. А от 20 септември започва шампионатът за мъжете в Дания и Полша.
  Очертава се много интересно лято, изпълнено в много волейболни страсти и победи. И, ако това не ви е достатъчно, може да се „разходите” до морето за някой турнир по плажен волейбол.   

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close