Волейбол

Волейболно шоу в „Арена Самоков”

 

Вчера „Динамо”(Москва) победи „Марек Юнион Ивкони” в контрола, играна на 28 февруари в „Арена Самоков”. Руският клуб е на лагер в България и се съгласи на една контрола с шампиона на страната ни.

  Мачът беше истинско представление за любителите на волейбола, двата отбора показаха игра на много високо ниво и заредиха зрителите с положителни емоции.

  В първия гейм „Марек” сякаш бяха притеснени от имениетия съперник и не показаха всичко, на което са способни. Така напълно в реда на нещата „Динамо” спечелиха гейма с голяма разлика 13:25. През втория гейм българите взеха водачеството и не го изпуснаха до самия край – 25:20. В третата част играта беше много равностойна, а „Марек” записаха първия и единствения си ас в мача, дело на Борислав Апостолов. Въпреки добрата игра, която показваха дупничани на всички елементи,  „Динамо” каза тежката си дума и затвори гейма в своя полза при 21:25. Подобна бе и ситуацията в четвъртия гейм, но и той беше записан в актива на руснаците.

  След официалното приключване на мача при 1:3 гейма, двата отбора решиха да изиграят още един гейм с резервните си играчи, като той също беше записан в актива на гостите.

  Най-резултатен за „Марек” отново бе капитанът Тодор Вълчев с 17 точки, а Борислав Апостолов отбеляза 13.

  За гостите от Москва Бартош Курек и Александър Болдиер записаха по 15 точки.

  А в края на мача публиката показа своето уважение към чуждестранния тим и аплодира гостите, които също показаха уважение към любителите на волейбола и им отвърнаха по същия начин.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close