Баскетбол

Драматична победа за „Рилски”

 В неделя спортната зала в Самоков се превърна в арена на ожесточена борба между вечните съперници в Софийска област– “Балкан”Ботевград и „Рилски спортист“ Самоков.

  Мачът започна равностойно. И двата отбора  още в началото показаха, че това ще бъде битка на живот и смърт и ще дадат всичко от себе си, за да си тръгнат от залата като победители. Никой не позволяваше на другия да вземе водачеството, но 3 минути преди края на първата четвърт „Рилски” взеха водачеството и завършиха с 4 точки преднина.

  През втората четвърт битката продължи по същия начин, но самоковци бяха по-добрият отбор на терена и не позволиха на гостите от Ботевград да ги догонят. Дори увеличиха преднината си на 8 точки в края (38:30).

  В третата четвърт „Балкан” бързо стопиха разликата само на 2 точки и по този начин показаха, че изобщо нямат намерение да се приберат вкъщи като губещи. Резултатът отново вървеше кош за кош, докато „Рилски” не взеха нещата в свои ръце и с много добра защита, отнемания и 3 поредни забивки на Дюпри и 4-та на Гуджино изведоха нашите напред и нажежиха обстановката в залата. В края на частта нашите отново водеха – 55:50.

  Тези 5 точки преднина много бързо бяха заличени от гостите през последната част. Отново кош за кош. Това изнерви и двата отбора, играчите започнаха да правят глупави грешки. С помощта на публиката и малко повече ентусиазъм от този на съперника „Рилски” успя да спечели с 70:66.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close