Волейбол

Лъвиците се класираха на Световно

  Квалификации за Световното първенство в Чехия през лятото се проведоха в „Арена Самоков” през изминалата седмица. Възпитаничките на Димо Тонев показаха истински характер и безапелационно заеха първото място в групата, като това бе единственият шанс за тяхното класиране. С този успех националният ни отбор за девойки старша възраст отива едва за пети път на Световно първенство (при последното участие отборът ни заема четвърто място).
  В първия ден от квалификациите в сравнително лесен мач девойките победиха Латвия с 3:0 гейма.  На следващия ден нашите се изправиха срещу гъркините, но победиха и с тях със същия резултат. В третия мач Лъвиците победиха и Хърватия, отново с 3:0. По този начин нашите момичета направиха своята заявка за първото място, което ще ги изпрати директно в Чехия. Всичко се решаваше в последния мач срещу Германия. И двата отбора нямаха загуба до този момент, затова директният сблъсък бе толкова важен. Именно в този мач бе най-важно Лъвиците да бъдат съсредоточени и да не допускат грешки. Така и се случи. Нашите момичета победиха германките и си осигуриха място на финалите на Световното първенство.
  Така те отиват на финалите без нито един загубен гейм и със самочувствие на победители.
  След добре свършената работа отбора получи малка почивка и след още 2 дни отново се събира, за да продължат с подготовката.
  Оттук нататък можем само да чакаме и да стискаме палци на девойките да няма контузени, да не изгубят духа си на победители и да се приберат у дома с медал.  

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close