Волейбол

България нокаутира Франция

Националният ни отбор по волейбол нанесе второ поражение на французите. Този път Лъвовете бяха по-категорични и победиха с 3:0 гейма.

В първия гейм двата отбора показваха развностойна игра, като французите взеха превес и първи имаха възможността да запишат гейма в своя актив, но сбъркаха при изпълнението на сервис, а Нгапет подари гейма на нашите като изкара в аут при нападението, а след това му свирена носена топка. 

В началото на втория гейм домакините взеха преднина, но не не обезпокой българите, които бързо я стопиха и “дишаха във врата” на съперника. След второто техническо прекъсване нашите взеха нещата в свои ръце и поведоха. При 22:20 за нашите плачи реши да пусне Валентин Братоев на сервис, който изкара в аут, а след това сервиса на Пенчев не успя да премине над мрежата. Преднината беше пропиляна, а ас на Моро даде преднина на французите, които отново първи получиха възможност да затворят гейма. Домакините пропиляха цели 5 възможности да го сторят, а нашите търпеливо изчакаха момента, в който да им отмъкнат и този гейм под носа. Възможността дойде при 28:28. Виктор Йосифов “издигна стена на мрежата” спирайки две поредни атаки на Петлите и българите поведоха с 2:0.

През целия трети гейм нашите диктуваха играта, а французите сякаш нямаха сили да се противопоставят. Така българите нанесоха втори удар на домакините, като този път не им позволиха да спечелят нито една точка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close