Баскетбол

Черната серия за “Рилски” продължава

Вчера отборът на “Рилски спортист” загуби трета поредна среща от Националната баскетболна лига като по този начин отстъпи третото място на “Балкан”.

  Чераната серия започна на на 23 март, когато нашите загубиха от младежките национали (TESY България) с една точка. В следващия кръг отново в зала “Универсиада” отборът на “Левски” ни победи с убедителната разлика от 24 точки.

  Вчера (7 април) по всичко изглеждаше, че магията “Универсиада” ще бъде разваленa и самоковци ще спрат да губят. Момчетата на “Рилски” излязоха мотивирани срещу “Черно море Порт Варна” и започнаха мача много добре. В първата част играта беше оспорвана и двата отбора бързо си разменяха водачеството. В началото на втората част нещата не бяха много различни, но за 5 минути “Рилски” успяха да вкарат 16 точки срещу само 3 за противника и така двата отбора се оттеглиха на почивката с двуцифрена разлика (14 точки) в полза на самоковци.

  След почивката проклятието сякаш се завърна. Нашите започнаха да изпускат, а варененци бележеха, като за 10 минути стопиха разликата до 5 точки. В четвъртата част “Рилски” продължиха да изпускат, това доведе и до изнервяне на играта им, от което се възползваха гостите. Съвсем в края варненци водеха с точка, а Тери Смит застана на накзателната линия. Той вкара само един от двата си наказателни удара и така мачът отиде в продължение.

  В допълнителните 5 минути не се случи нищо по-различно от видяното във второто полувреме – “Рилски” се мъчеха да си върнат водачеството, но грешките продължиха, а варненци се възползваха максимално добре и си тръгнаха с победа.

снимки: Ивайло Андреев

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close