Баскетбол

Рилски игра сърцато, но късмета бе на страната на Левски

Мъжката ни формация изигра чудесен мач със столичния “Левски” в полуфинал за Каменица Купа България 2013, но късмета ни изневери в последните секунди и Левски е втория финалист, след лесната победа на “Лукойл” срещу “Ямбол” в по ранния полуфинал между двата отбора.
  Нашият мач започна с извънземен процент успеваемост на “Левски” и 35 точки за тях в първите 10 минути! “Рилски” отговори с 24, но определено “сините” имаха голям късмет през тази четвърт. Няма как да не отбележим и намесите на реферите в двубоя след като в началните 3 минути пуснаха по-твърда игра на терена, в последвалите 7 свиреха всяко докосване на Бранко Миркович и Тери Смит които за 10 минути имаха вече по цели 3 фала.
  Барчовски затегна редиците и с пресираща зонова защита от центъра на игрището “Рилецо” успя да обърка “Левски” и до полувремето левскарите вкараха само 10 точки, но нашите момчета почти без Миркович и Смит (основните наши реализатори) успяха да отбележат 16 за 40-45 на полувремето.

  След почивката двата отбора се вкопчиха един в друг и изиграха равностойна на точки част и след 30 минути игра Левски пак водеше с 5 точки – 60-65! В тази трета четвърт обаче Миркович и Смит направиха своя четвърти фал и трябваше пак да поседят на скамейката. В последната част при оставащи 2 минути до края “Левски” вдигна разликата на 10 точки (Смит точно тогава направи своя пети фал доста недомислено) , но тогава дойдоха минутите на Бранко Миркович, който с 7 от 7 успешни фала и 2 тройки намали дефицита на Рилски на 3 точки! При оставащи 25 секунди пак Миркович отне на Павел Иванов. Секунди преди края на мача Бане не успя от тройката, Ицо Захариев обаче взе борбата, но топката му бе избита в аут. До края оставаха 4 секунди, топката бе изнесена към Калояро на тройката, който не посмя да стреля и подаде към Захариев, който не успя веднага да се нагласи за изстрел от тройката и съобразително, секунда преди края на мача, Ангелов го фаулира. Захариев вкара първия фал и намали на 2 точки за Левски, опита със сила да пропусне втория за да се търси добавка на Дюпри или друг наш играч и мача да отиде в продължение, но топката се удари силно в таблото, после в ринга, пак в таблото и влезе! Папазов взе таймаут при 1 секунда до края, изнесоха от външно поле – Маринович получи и веднага бе фаулиран, но време не остана! Маринович само фиксира крайния резултат на 86-89!
  За Рилски Спортист титулярната петица се представи прекрасно, като трябва да се отбележи, че Бранко Миркович бе лимитиран от свирените му нарушеният и игра само 19 минути! Също така стрелбата от тройката за нашия отбор бе от най слабите през този сезон 4/19, докато Левски си вкараха цели 10. Процента за 2 точки също бе в полза на Левски, но не с много. Левски отиват на трети пореден финал за Купата, а Рилски Спортист ще срещне отбора на Ямбол в така наречения “малък” финал утре от 17.30 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close