Волейбол

Найден Найденов – „За мен волейболът е най-важното”

Специално за всички волейболни фенове, които се чудят какво става в националния отбор и как Найден Найденов е приел отнемането на поста и за предстоящата му работа, разговарям със самия него.

Как се чувствате спрямо създалата се ситуация и отстраняването Ви от поста на национален селекционер, след блестящото представяне на Олимпиадата?

Аз съм го казвал хиляди пъти, не ми беше приятно, но в името на волейбола съм съгласен, само и само да продължим да работим и да постигаме същите, дори и по-големи успехи. За мен волейболът е най-важното. Аз като старши треньор изпълних задачата си и то перфектно. След като се получава така за мен няма значение, аз продължавам да работя и да мисля за бъдещите успехи, защото волейболът преди всичко.

При големите хора няма място за сръдни и наранени чувства, всичко се случва в името на България – бих казала аз.

Носят се слухове, че не сте подписал договора си с БФВ, има ли нещо вярно? Ще бъдете ли в отбора в предстоящите мачове?

Аз съм подписал договора си и чакам това да сторят и от Федерацията. Стигнали сме до споразумение, чакам тях – топката е в тяхното поле.

Да ви върна малко назад. Как се чувствахте в Лондон, на Олимпиадата?

(С усмивка) Това е нещо, което ще остане завинаги в моята душа и в историята. Дано да има още такива моменти, това е моята надежда и затова оставам в отбора. Искам да имам още такива моменти, защитавайки името на България. Олимпиадата беше нещо върховно и пожелавам на всеки да се почувства, както аз се почувствах щастлив тогава. Олимпиадата беше едно върховно усещане.

Всички ние, почитателите на волейбола, също се надяваме да усетим радостта от победата в най-важните мачове и отново да наблюдаваме един горд отбор, отбор със самочувствие, отборът на народа – нашите Лъвове.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close