Волейбол

ВК „Самоков 2009” дебютира в Държавното първенство

Първото участие на ВК “Самоков 2009” в официалното държавно първенство за юноши вече е факт. Заради променения правилник, тази година всички 9 кръга бяха съсредоточени в 2 турнира – в Етрополе и Враца.

Мачовете от 1-ви до 5-ти кръг се проведоха в Етрополе от 28 до 30 октомври. Там беше и дебютът на нашия отбор в официален мач в държавното първенство. Първите 2 дни нашите момчета бяха повече от блестящи, като не допуснаха загуба, но за последния ден бяха оставени 2 от най-тежките отбора в групата – „Монтана” и „Изгрев”(Ябланица),които загубихме. Дали умората или името на съперника оказаха влияние не може да се каже, но нашите сякаш не бяха на полето срещу монтанския тим. По качества не отстъпваха на никого от другия отбор, но духът липсваше.

За щастие настроението в отбора се върна за няколко часа и срещу Ябланица излезе един различен отбор, но тук вече умората оказа значение, срещу отпочиналия отбор, и нашите отстъпиха с 3:2 гейма. Така момчетата на Ива Карагьозова се върнаха с 3 победи и 2 загуби, заемащи 4-та позиция в класирането.

Втория етап 6 – 9-ти кръг беше на 3 и 4 ноември във Враца. В първия си мач самоковският отбор отстъпи на Етрополе с 3:1, но след няколко часа порази „КВК Габрово” с 3:0. През втория ден грешка на секретаря на федерацията изнерви обстановката при всички отбори, след като единият отбор беше получил грешна програма и се яви за мача с час закъснение. Това опъна нервите на етрополци, които чакаха цял час своя съперник и на всички съдии, чиито мачове започваха със закъснение. 

Изнервен съдия прекрати мача на нашите с отбора на „Град” (Белоградчик), като показа топка, падаща в полето на противника, аут  в полза на нашия съперник. Въпреки победата над „Ботев”(Враца), нашите останаха след тях в класирането за този полусезон, тъй като врачанският тим има по-добри геймови показатели. Така самоковци ще „зимуват” 5-ти в класирането.

Следващите мачове ще бъдат през пролетта, отново със същия формат, но градовете домакини на двата турнира все още не са известни. В следващата фаза на държавното първенство продължават само първите 2 отбора от нашата група. Успех, момчета!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close