Баскетбол

“Рилски” постигна важна победа над “Куманово 2009”

В началото на мача и двата отбора бяха притеснени и това си личеше. Самоковци бързо се отърсиха от това и започнаха да бележат. Още в средата на първата четвърт нашите поведоха с цели 7 точки, след показана добра игра в защита и успешни контри. До края на тази част „Рилецо”не позволи тази разлика да бъде „стопена”.
  Във втората четвърт „Рилски” започнаха по-добре, но сякаш много силно повярваха, че са спечелили мача, когато поведоха с 12 точки и намалиха темпото. Гостите чакаха точно това, за да се впуснат в атака и намалиха разликата отново до 7 точки, така на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 41:37.
  След паузата „Куманово” се хвърлиха да обръщат резултата в своя полза и изглеждаше, че ще успеят. Но самоковци се съвзеха и отново взеха нещата в свои ръце, за да поведат с убедителна разлика – 62:50.
  В последната част Рилски продължиха да вкарват, докато македонците се чудеха как да пробият нашата защита. Съдиите видяха  техническо нарушение на македонския треньор, на който се наложи да напусне мястото си до края на мача. Въпреки че допуснаха няколко грешки, самоковци не позволиха на противника да ги настигне и заслужено победиха в двубоя.
  Всички момчета се представиха отлично, а Бранко Миркович отново беше най-резултатен за нашите. Дебют за отбора на Рилски в международен мач направи и новото попълнение на отбора – Калояро, който успя да отбележи един кош.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close