През погледа на специалиста

Су Джок през погледа на Милена Ходжева

Milena

Илияна Георгиева

Моето послание: По пътя на себепознанието се срещнах с Милена Ходжева, една млада и сърцата жена от града ни, изпълнена с благодарност. Ето какво ни споделя тя за себе си и терапията Су Джок:

Казвам се Милена Ходжева. По професия съм учител по български език и литература. Aз съм човек, който винаги търси и преоткрива света, в който живее. Интересите ми са свързани с личностното и духовно израстване на човека. Една от целите ми е да откривам и прилагам нови методи, които повишават качеството на живот на човека. В един етап от своя живот разбрах, че всеки човек е отговорен за начина, по който живее. Прехвърлянето на отговорността в лицето на държавата или някого друг е просто по – лесния начин да съществуваме. А ако искаш да живееш пълноценно, е хубаво да вземеш всичко в собствените си ръце и да осъзнаеш прекрасната възможност, която ни дал Създателят – да бъдеш свободен да сътвориш живота си такъв, какъвто го желаеш, какъвто си мечтал да бъде и да му се наслаждаваш с цялата си душа. В това е смисълът на пълноценния живот – всичко останало е просто съществуване.

Милена, били споделила на мен и читателите ни как се срещна със Су Джок и преди колко време?

При Су Джок ме „отведе“ едно моя заболяване преди 8 години. Тогава нямаше с какво друго да се излекувам и реших да изпробвам този метод на лечение. В началото процедурите ми ги правеше специалист, а по-късно се научих сама, след като завърших курс на обучение по Су Джок. И така след известно време, здравословният ми дисбаланс се регулира и Су Джок остана завинаги в моето сърце.

Колко етапа от обучението си преминала?

Преминах базовия курс „Системи на съответствие“ и „Терапия по потока на енергиите“ – второ ниво.

Колко често ги прилагаш?

Прилагам Су Джок винаги, когато аз или близките ми имат някакъв здравословен дисбаланс.

Колко популярна и практикувана е тази терапия?

Терапията става все по–популярна в България. Все  по–често разбирам, че се увеличава броя на хората, които преминават това обучение и помагат на себе си  и хората около тях.

Срещала ли си още практикуващи терапията и специалисти в града ни?

Да, познавам две жени от Самоков, които завършиха базовия курс по Су Джок.


Су Джок е…? Откъде идва тази терапия?

Су-джок терапията е смятана за едно от най-големите открития в областта на медицината на 20-ти век. Тя е концентрирана изцяло върху ръцете и ходилата. На корейски език Су означава ръка, а Джок- крак. Оттук идва и името й. Открита е  от южнокорейския учен  проф. д-р Пак Же Ву. Базира се върху разбирането, че човешкото тяло е сложен механизъм, в който всички части работят в тясна и постоянна взаимовръзка. Във всяка част на тялото непрекъснато постъпва информация за състоянието на всички останали  и същевременно се излъчва информация за собственото състояние. По нашите ръце са разположени умалени копия на телата ни и въздействайки върху тях, изпращаме мощни лечебни импулси към съответното място, орган или система в организма.

В какви случаи можем да използваме терапията? За какво е полезна?

Су Джок терапията можем да използваме винаги, когато имаме някакъв здравословен проблем – от банални инфекции, до травми и хронични заболявания.

Лесна ли е за приложение? Какво се изисква от нас?

Не познавам друга система с такава простота, безвредност и ефикасност! От нас се изисква единствено да имаме знанията в главата си и необходимите инструменти, които се използват в терапията.

Колко време е нужно да отделим?

Необходимо е да се отделят около 30 – 40 мин. на ден, за да се направят нужните процедури.

А какви средства ще са ни необходими?

Су Джок разполага с изключително мощни средства да задейства самоизцелителните  сили, каквито всеки от нас притежава.

С помощта на природни инструменти като иглички, семена, цветове, човешките пръсти и др. ние можем да премахнем болките в гърба, в костите, в главата и навсякъде другаде.

Кои са основните методи на въздействие върху точките на съответствие?

Върху точките на съответствие се въздейства основно чрез масаж, нагряване чрез мокса, апликиране на семена и поставяне на мини иглички.

Какви са достойнствата на Су Джок?

Су Джок е уникална система за поддържане на здравето, ненадмината в своята простота, безвредност и ефикасност! Тя е за хората, които са осъзнали, че здравето им е там, където винаги е било – в собствените им ръце!

Къде в България бихме могли да преминем обучение, за да усвоим терапията?

Преподавателят, при когото аз преминах обучението, е Марияна Анастасова. Тя изключителен специалист в областта си: писател, лектор, консултант по позитивна психотерапия, преподава Су Джок и различни теми от областта на личностното развитие. Може да се запознаете и свържете с нея на уеб сайта www.poznanieto.net.

Колко са етапите на обучение и за какъв период се случва това?

Обучението преминава през три етапа: „Системи на съответствие“ – първо ниво;

„Терапия по потока на енергиите- меридиани“ – второ ниво; „Терапия по потока на енергиите- чакри“- трето ниво. Сега курсът на обучение може да се премине и онлайн за тези, които нямат възможност да посетят семинарите в различните градове.

Препоръчай ни източници като литература, интернет страници и специалисти, от където можем да почерпим повече информация.

Повече информация за Су Джок и обученията може да откриете на сайта www.poznanieto.net.  Много полезни наръчници са „Аз съм Су Джок доктор“, изд. Лориан, „Основи на Су Джок терапията“, изд. Лориан и „Су Джок терапия със семена“, изд. Лориан.

В следващия брой очаквайте: Водата и нейните послания

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close