Предприемачи

Висококачествени продукти и услуги от JAR Computers

  Информационните технологии и компютрите заемат все по–съществено място в живота ни. Това е една от причините за увеличения брой на фирмите, работещи в тази област. “Jar Computers” е сред утвърдените компании на българския пазар, с 16-годишна история.
  Печеливш бизнес ли е продажбата и поддръжката на компютри и как се привличат клиенти в условия на криза? Отговор на този въпрос потърсихме от инж. Димитър Саулов – управител на “JAR Computеrs”, клон Самоков. Местният офис осъществява ремонти и компютърна помощ на място. Предлагат компютри, модули, аксесоари, офис техника, консумативи, поддръжка, гаранционен и извънгаранционен сервиз. „В Самоков нямаше фирма от този род” – казва  Димитър. Обяснява, че от съвсем малък се занимава с компютри и това занимание се е превърнало в негово хоби. Макар и доста трудно, първоначалните очаквания и надежди започват да се оправдават с течение на времето.
Мисията на “JAR Computers” е да осигурява на своите клиенти висококачествени продукти и услуги, съобразени с техните потребности, като спомага за развитието и растежа на своята търговска дейност. Тази дейсност се  осъществява във висококонкурентна среда чрез инвестиране и развитие на търговската мрежа и човешките ресурси. Фирмената политика е насочена към коректното обслужване на клиентите, бързата доставка на поръчаните продукти и изключително изгодните ценови условия.
                            Движеща сила ли е конкуренцията в бранша?
  Без съмнение. „На днешно време всеки човек ползва компютър така, че има достатъчно работа за всички” – споделя Димитър. Предпочитанията са насочени както към новата техника, така и към вече употребяваните конфигурации. „Човек като не може да купи нещо ново, купува употребявана техника или  ремонтира старата. „За нас ремонтите са по–изгодният вариант, тъй като надценките при продажба не са много големи. Колегите, които имат по–големи надценки, гледат да продават” – коментира компютърният специалист.
 “JAR Computers” внася висококачествени IT продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, разработка и продажба на приложен софтуер. Предлага цялостни решения в областта на IT оборудването, изграждане на мрежова инфраструктура, комуникации, системи за видеонаблюдение, информационни системи, климатизация, сервиз и поддръжка
  Освен дистибуция на признати и установени марки на нашия пазар като Intel, AMD, IBM, Western Digital, Seagate, Gigabyte, ACER, Fujitsu, TOSHIBA, Samsung, Philips, Canon, HP, Brother, Panasonic, HITACHI, EPSON, XEROX, LEXMARK и други, “JAR Computers” е официален представител и директен вносител на изделията, предлагани от утвърдени производители – Kingmax, Zalman, Thermaltake, Spire, Artronic и JNC.
  Все още е трудно е да се даде категоричен отговор на въпроса дали се е подобрила техническата култура на българина. Ясно е, че голяма част от хората вече са доста напред в познанията си. Когато трябва да изберат какво да закупят, голяма част от клиентите се ориентират към по-евтините машини. Предпочитаните марки са ACER, DELL, Asus и др.  
Перспективите пред този вид частен бизнес не са кой знае колко обнадеждаващи, но място за отказване няма. Един от алтернативите е съпътстваща дейност. Фирмата разполага с мрежа за продажби в близо 30 големи града в страната, посредством собствени търговски обекти, франчайзинги и представители. Тя работи с около 150 активни дилъри в цяла България. Хубавото е, че гаранцията за закупена техника важи за всяка една точка в страната.
  От изключителна важност е IT специалистите да бъдат информирани за тенденциите и новостите в областта. Поне веднъж годишно се провеждат семинари и обучения. От голяма полза са и маркетинговите проучвания, които се правят.
Живеем в 21-ви век – животът и професионалното ни развитие са свързани с компютрите и информационните технологии. Фирмите, работещи в този сектор, имат голямо бъдеще и от компетентното управление на мениджърите зависи доколко този потенциал ще бъде оползотворен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close