Култура

“Изгубеното наследство на Самоков” грабна приз от конкурс

Първо място заслужено грабна проектът на общинска библиотека „Паисий Хилендарски” на церемония по връчване на наградите от конкурса в конкурса “Глоб@лни библиотеки – България: място за електронно включване”.  В конкурса са взели участие общо 195 кандидатури от от 126 библиотеки от цялата страна, разпределени в 5 категории.

„Изгубеното наследство на Самоков” е победител в частта „Е-култура”. Награждаването беше в хотел „Шератон” в София в рамките на Националния форума, а връчването се предаваше на живо онлайн. Наградата получи главният библиотекар Албена Ихтиманска.

„Изгубеното наследство на Самоков” представлява база данни, дипляни и презентации за старите къщи на Самоков. По проекта се включиха деца на възраст от 8 до 13 години. Екипът наброяваше 15 души, които извършват цялата дейност по концепцията- събиране на историческите факти с помощта на краеведа Мария Йончева, заснемане на къщите, създаване на текстовата част, създаване на филма.

С тези инициативи библиотеката се превръща в притегателен център за все повече млади хора, които желаят да научат повече за родния си край и да усъвършенстват знанията и уменията си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close