Предприемачи

Мебелна къща “Кедър”

  Качество, стил и ниски цени на едно място. Това е мебелна къща „Кедър”. Повече от 20 години фирмата привлича с примамливи предложения своите клиенти. Представител е за района на световноизвестни компании и утвърдени имена в бранша като „Щил” и „Викинг”.  
„Изпълняваме предимно индивидуални поръчки” – разказаха ни собствениците – Николай и Снежана Чекурови. „Когато клиентът иска нещо различно, първо го изслушваме, после му даваме съвет. Разполагаме с програма за проектиране, на която може да се види как ще изглежда изделието, преди да бъде изработено. Новост е спалното бельо, което се продава от тази година като допълнение към останалите асортименти. „Наблягаме на българското производство”- обясняват предприемачите. Стоките се предлагат на заводски цени, подобно на мебелите. Николай и съпругата му залагат на български фирми, които са се доказали през годините с качествените си продукти. Едва 10-15% от изделията са вносни. Има сключени дългосрочни договори с производителите. „Съвместяваме нашата търговия с тяхното производство”.
  В бизнеса си, управителите на „Ник 33” ООД се опитват да прилагат добрите идеи и да взаимстват от немския опит и начин на работа. Конкуренцията доста помага, тъй като в изобилието от продукти, клиентите могат да оценят качеството и направят правилния избор. От първостепенно значение е квалификацията на персонала. „Участваме в различни проекти по тази линия и сме доволни. Включихме се в „Аз мога” (програма за повишаване квалификацията на работещите). Имаме намерение за участие в още една програма, но все още проучваме нещата”.
  Мебелите не са лукс, а необходимост. Подобно на жителите в западноевропейските страни, българинът също се опитва да следи модата и тенденциите в обзавеждането. По отношение на дизайна и начина на изработка, мебелите са се променили доста. Това важи най-вече по отношение на корпусните тела, които сега са много по-раздвижени от преди време. Всеки човек иска да му е хубаво и уютно у дома. Наблюденията на специалистите сочат, че и ние в България се опитваме да променяме интериора,но не го правим наведнъж и цялостно, а постепенно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close