Предприемачи

„Хева дизайн”- мястото за вашата реклама

  Когато стане въпрос за реклама, хората подхождат доста скептично. Въпреки това, всеки един от нас е препоръчвал на свои близки и познати: ”Купи това, заслужава си!” или пък „В този магазин правят доста големи промоции в петък и събота”. Независимо от стагнацията и влошената икономическа обстановка, рекламата остава най-мощното оръжие при внедряването на продукт, непознат до момента. По какъв начин трябва да бъде отправено посланието, за да привлече вниманието на максимален брой потенциални потребители? – разговаряме с Валентина и Христо Иванови от РА „Хева дизайн”.
  „Фирмата е създадена през 2006 г. Аз и съпругът ми работим. Винаги сме искали да се занимаваме с нещо подобно ”- разказва Валя. Обяснява, че в самото начало им е било доста трудно. Сега работят горе-долу добре. Стремят се да научават своевременно актуалните неща от интернет или чрез свои колеги в София, за да изпълнят в максимална степен желанието на своите клиенти.
  „Хева дизайн” е типична семейна фирма. Няма външен човек, който да работи. Христо се е специализирал в поставянето на рекламни табели, които са му слабост. За Валя остават по-дребните неща, които върши типично по женски. „Разпределили сме си задачите и се допълваме доста добре. Гледаме в една посока”. Най-голямата опора са двете им деца. „Не държим да вървят по нашия път. Интересно им е, но още са малки и не ги допускаме до компютрите”.
  Рекламата е услуга, която изисква много време, търпение и влагане на значителни средства. Повечето поръчки са спешни, със скъсени срокове за изпълнение. „Всичко е от днес за вчера”- шегува се Валя. С времето са свикнали на тази динамика и не се оплакват. Наред с традиционните брошури, дипляни, календари и визитки, предлагат и по-нестандартните надписи върху чаши и тениски.
  Изработката на самата реклама или материали не е никак лесна задача. Проектът е едно от първите неща, които ти грабват окото. От изключително важно значение са ярките цветове, добрата изработка и не на последно място-отправеното послание. Постоянно се учим, като гледаме други проекти. Източник на голяма част от идеите са клиентите, а в определени случаи автори на рекламните материали са самите Валя и Христо. Осъзнали са предимството на малките фирми като тяхната, които са доста гъвкави и могат да се настройват съобразно изискванията на пазара. „Имаме постоянни клиенти от Самоков, търсят ни и хора от морето, които през зимата работят на Боровец”. Осъзнали са, че не е важно да вземеш само парите, а човекът да остане доволен и  отново да ги потърси. Ключът към това са сравнително ниски цени, което е безспорен плюс в изобилието от стоки и услуги. Всеки иска да е евтино, качествено и да бъде обслужен веднага.” Мога да кажа, че не отстъпваме по нищо на големите  софийските фирми”-коментира Валя. В заключение споделя, че не е загубила интерес и идва с желание на работа. Нещата, които върши не са й досадни. Ние сме убедени, че докато това е така, рекламната дейност на „Хева дизайн” ще се радва на нестихващ интерес.

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close