Любопитно

Моята Коледа

koleda 2014Мария Галчева

Коледата е семеен празник, който диша, живее и пулсира от нашите емоции. Затова тя е различна – различна е през моите очи, през очите на децата, на възрастните. И ако някой я чувства през песните, през украсата, през подаръците, то значи така е решил. Обичам Коледата през детските очи, през очите на доброто и на съзидателното – такива истории ще прочетете в  настоящия си брой. Ние, хората, правим празника. Той е такъв, каквото е сърцето ни.

Тези истории днес влизат като еманация на човечността и на „малкия” човек, който обаче е способен да създаде големи неща. Обърнахме се към хора, на които имаме доверие и ги потърсихме за коментар на изминаващата година. Представяме тези равносметки като доказателство, че общото е валидно за всички и колкото и да искаме невинаги можем да избягаме от него и неговите последствия.

Коледата не е в подаръците, не е преяждането или в 50% намаление по магазините. Това е едно чувство на сплотеност и на съпричастие. Целият ни екип ще се чувства пълноценен, ако е успял да ви накара да се замислите дори и за един момент върху това, което разказват нашите събеседници.

С вас ще се видим отново на 2-ри януари, когато ще сме си честитили Новата година и ще сме събрали десетки пожелания.

Дано те се сбъднат, за да ни накарат да бъдем една идея по-позитивни. Позитивни и с отворени очи към целия свят. Навлизаме пак в решително време, когато доста неща ще бъдат изложени на дневен ред. Това не пречи да погледнем и анализаторски на нещата, както е редно да бъде, всъщност. Ще събираме всички гледни точки и позиции, но и ще чертаем пътища. Това е силата на човека – в неговото намерение да върви напред, да търси и да гради.

Дано Коледата бъде такава, каквато вие искате да бъде. Топла, искрена и човешка.

Бъдете здрави!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close