КриминалниЛюбопитноОбществоСамоков

Мястото на Цветелина Джелепова в ОбС под въпрос заради лични семейни драми

„Самоков 365“

Мястото в Общинския съвет на Цветелина Джелепова е под въпрос. Това стана ясно вчера, след като около името и семейството й се заформи грандиозен скандал. Джелепова е общински съветник от групата на ПП „Възраждане“.

Както стана ясно от данни на полицията между мъжът на Джелепова бизнесмена Христо Гуцалски и нейния брат Людмил Джелепов се е разразил скандал, прерастнал в побой. Инцидентът се случва като свада пред НУ „Станислав Доспевски“, където учи едно от децата на Джелепова и Гуцалски. Още се уточнява кой от двамата е започнал скандала, но след случилото се непосредствено до двора на учебно заведение Джелепов е задържан и е с охлузни рани по лицето и тялото, а Гуцалски е приет в „Пирогов“ със счупвания.

Инцидентът има своя предистория. Миналата седмица в полицията е подаден сигнал от Цветелина Джелепова, че Христо Гуцалски, с когото до скоро е живяла на семейни начала, е отправил заплахи за убийство към нея и нейн познат и с дръжката на оръжието си е нанесъл два удара на автомобила, с който са пътували. Има заснети кадри, които са свидетелство за действието и за това, че се чуват два изстрела.

Пред местния канал „Рила“ днес братът на Цветелина Джелепова Людмил Джелепов обясни своята гледна точка за случилото се вчера пред самоковското училище.

„Случаят не е от десет дни, а е много по-дълбок. Тази история продължава от година и половина. Истината е, че сестра ми е системно тормозена и няколко пъти пребивана от лицето Христо Гуцалски. Той я следи и обикаля около къщата ни в село Говедарци. Кулминацията е на 7 април, когато той препречва автомобила на сестра ми, която е била със свой приятел. Извадил е оръжие и е произвел два изстрела. Има видеозапис, който нагледно показва това“, споделя Людмил Джелепов.

По случая е подадена жалба в РУ – Самоков и се води досъдебно производство.

До свадата вчера се е стигнало, когато пред училището се срещат Людмил Джелепов и Христо Гуцалски. Джелепов е бил там да прибере от училище племенника си.

„От всичко, което преживяхме – системния тормоз над сестра ми, престрелката, аз отворих вратата на колата му да не предприеме нещо срещу детето и мен. Страх ме е за здарвето на племенника ми и за моето. Той слезе от колата, тръгна към мен. Сборичкахме се пред неговия автомобил. Той падна на земята и от самото падане разбирам, че има някакви контузии, които са наложили да го откарат в болница“, казва Людмил Джелепов. Отрича да е тръгнал пръв на бой, а подчертава, че се е отбранявал.

Очаква се органите на реда да изяснят подробности по случая. Остава под въпрос какво ще реши групата на ПП “Възраждане” относно позицията на Джелепова като част от Общинския съвет в Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close