РегионалниСамоковСпорт

Димитър Бербатов се срещна с младите футболни надежди в Самоков

„Самоков 365“

Днес бе вълнуващ ден за младите надежди във футбола от Самоков. На гости в града бе Димитър Бербатов. Той се срещна с децата от клуба на Димчо Маринов.

Бербатов посети Самоков по покана на футболния запалянко Радослав Христов. Желанието на Христов е да могат младите футболисти, които сега прохождат в спорта, да се срещат с утвърдени имена в областта. А те да ги вдъхновяват по-уверено да вървят напред в спорта. И да знаят, че всеки труд, който полат на терена има смисъл.

„Поканих Димитър Бербатов като утвърдено и познато име в спорта да гостува на местните футболни клубове в града. Да могат децата да се срещнат с него и да поговорят. Да му зададат своите въпроси. Уговорката ни бе да посети нашия град след конгреса на БФС“, сподели Радослав Христов.

Той допълни, че за малко по-големите това е изключително важно, защото както си е проличало от срещата, децата са запознати добре с кариерата му.

„Това е добрият пример. За два месеца успяхме да запознаем малките самоковски футболисти с две големи имена – Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Това е много ценно“, каза Христов.

От своя страна Бербатов сподели с децата, че не всичко е талант и е имало и много по-добри от него във футбола. По думите му ключът към успеха са дисциплината и постоянството, които той проявява както в спорта, така и в семейството. Малките футболисти му задаваха различни въпроси от това колко гола е вкарал общо през кариерата си, кои са първите му уроци от училище, с кой съотборник си е най-близък, как се е реализирал в чужбина и дали е трудно.

Бербатов допълни, че се занимава активно с фондацията си, с която подпомага талантливи деца. А съвсем скоро го очаква пътуване до Индонезия. На финала всички се снимаха с него за спомен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close