Забележителности

Златен медал за самоковския клуб по карате

„Повече пот в тренировките, по-малко кръв в боя” – тези думи се изпълниха със смисъл преди по-малко от седмица. Провелото се на 19 май в град Ямбол Държавно първенство за деца до 12 години донесе първият златен медал на Киокушин карате клуб „Сатори”.
Титлата Републикански шампион спечели Мария Чепилова, която е член на клуба вече три гоадини. Тя извоюва категорична победа в своята категория – над 45 кг. – като и двете изиграни срещи завършиха с нокаут на противника и никакъв шанс за колебание в решението на съдиите. Финалната битка продължи по-малко от минута, което още веднъж доказва важната роля на постоянството и духа в цялостната подготовка.
Добре се прояви и малката Ния Генева, която спечели бронзов медал в категорията до 10 години. С нея отличията на самоковските каратисти се увеличиха и дадоха на града ни още един повод за гордост.
 Състезателите продължават активно да се готвят за предстоящите предизвикателства, чрез които да прославят Самоков в страната ни, а някой ден и извън нейните предели.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close