Забележителности

Гордостта на българския тенис

 Във вторник вечерта цяла България ликуваше, защо ли? Един млад човек ни даде повод да се гордеем с произхода си и показа на целия свят таланта си.

  Григор Димитров победи най-добрият в ранглистата Новак Джокович. Нашето момче постигна това след 3 часова борба, побеждавайки сърбина с 2:1 гейма (7:6 6:7 6:3).

  И този път Григор получи схващане на бедрото в края на втория гейм, но за разлика от мача си с Надал, успя да преодолее болката и да покаже на световния номер едно, че ранглистата няма значение, когато имаш качествата и силите да побеждаваш.

  С тази своя победа Димитров накара целия български народ да забрави скандалите, предизборните лозунги и да се гордее с едно младо момче.

  А какво ли е усещането да си на корта в Испания и цялата публика да скандира твоето име? Безценно. Да бъдеш оценен не само в родината си.

  Не знам дали, ако победата не беше точно над един от най-мразените в Испания тенисисти, публиката щеше да подкрепи така нашето момче. Но от друга страна това е без значение, защото целия свят видя мощта на Димитров и от тук нататък няма да бъде подценяван от никого.

  С тази победа българинът си спечели 90 точки за ранглистата и ще запише името си под поредното най-добро класиране на българин.  

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Check Also

Close
Close
Close