Злободневно

Как да познаваш всички дупки на територита на общината?

Получихме сигнал от наша читателка по наглед тривиален повод, както сме свикнали да определяме ситуацията с дупките по улиците, но тази история някак си обижда. Обижда ни като граждани на Общината и като хора, най- вече. Детето на читателката ни е млад шофьор, който е взел книжка преди 2-3 месеца. Нека това не звучи обвинително, защото в този случай той прави всичко възможно, което се изисква от него.

Става дума за участък от околовръстния път, малко преди кръговото посока изхода на града. Т.е. зависи откъде идваш и как ще ти се паднeкато посока. Там има или по- точно е имало гумено уплътнение на пътя. Само че това гумено уплътнение сега го няма- по- точно няма гoточно на средата на шосето, откъдето минават колите, а го има встрани. Усещането да преминеш там е просто неописуемо. При положение, че плащаме какви ли не пътни екстри, би следвало да караме по пътища, гладки като мед и масло. Но в българската трактовка това не е така. Сбърканата приказка сочи грешните за прави и обратното.

Движейки се оттам,младежът не забелязва просеката през пътя и при опит да я избегне пука гума. Цяло чудо е, че  той и спътниците му са се отървали само с уплаха. Не успяват да ударят други участници в движението, пострадала е само неговата кола. В реда на нещата, както е по протокол, викат КАТ. На момчето е съставен акт за каране с несъобразена скорост, а патрулиращите заключават, че шофьорите трябва да знаят къде из околията ни има дупки и да ги предвиждат/как ли пък  не!/.

Нека хипотетично си представим, че пострадалото лица Х не е от Самоков, така ли ще се заяви и на него, че е длъжен да знае къде са зейнали ями? Много добре постъпваха преди време предвидливи наши съграждани, които набучваха клони из зейналите дупки там, където някой е свил капака на шахтата. Приличат на награда „Златна палма” за абсолютна безотговорност от страна на хората, които ги крадат, пък и на тези, които трябва да го предотвратяват. Че пак ще се чуе въпросът- аз плащам ли си данъците? Да. Е, тогава, искам да живея в нормална държава, в нормален град и в нормален квартал. Искаме, искаме, ама не става само с искането.

Изводите си правете сами, как е организиран редът в нашата мила родина и че де факто ред всъщност няма!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close