ОбществоРегионалниСамоков

Табелки с позитивни послания насочват към важните неща в живота

„Самоков 365“

Табелки с позитивни послания се появиха в Самоков. Те насочват към истински важните неща в живота и карат да се спрем за миг и да се замислим над написаното, преди да продължим в забързаното ни ежедневие.

„Обичай“, „Помагай“, „Бъди възрастния, от когото се нуждае всяко дете!“, „Предизвиквай себе си всеки ден“, „Не се отказвай!“, „Бъди най-големия си фен“, „Имай надежда!“, „Обичай родината си“, „Пази природата!“ са само част от посланията, които са поставени на различни точки в града. Инициативата е на активни граждани, които Ротари клуб – Самоков подкрепя и спомага за осъществяване на проектите и идеите, които те искат да реализират на територията на Община Самоков.

 

Самата общност от активни граждани се казва „Общностен корпус“, в който може да членува всеки гражданин на Самоков, без никакви допълнителни изисквания. Гражданите оформят своята идея и проект като го споделят с клуба и заедно осъществяват идеите си. Това е пилотният им проект като идеята е обща на членовете. А самите послания са избрани от 150 предложения на членовете. И са  подбрани 30 от тях, които са получили всеобщо одобрение. Това е и един добър пример как клуб, граждани и община могат да работят добре съвместно. Няма друга подобна реализирана инициатива в страната до този момент.

„Общественият корпус“ подготвя още два проекта, съвместно с общината, които също ще бъдат реализирани много скоро.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close