Седмицата

Гражданска трибуна

Уважаеми читатели,

При нас дойде първият сигнал, след като обявихме рубриката си:” Ти си важен, защото искаш да знаеш”. 

Какво ще стане с моя покрив?

По телефона ни потърси Малин Гроздев. Господин Гроздев има магазин за хранителни…  стоки на улица „цар Борис III” на пресечката с кръговото в горната част на града при стадиона.

При отстраняване на тополите там през есента на 2011 година /те са отрязани от община Самоков/, падналите клони повреждат покрива на магазина, който за беда протича. От снимките, които заснехме се вижда ясно как собственикът е направил своя система, която отвежда водата в една 10 литрова пластмасова  бутилка.
В хода на разговора разбираме, че постройката е негова собственост, но не е застрахована,  а за земята плаща наем. Заведеното  в деловодството на Община Самоков заявление относно отстраняването  на щети от отрязването на тополите е  подадено на 18 юни тази година. И минава по каналния ред- след резолюция при кмета Владимир Георгиев, то попада при Евелина Перфанова, директор  дирекция “Териториално и селищно устройство, и европейски програми” и оттам при Антони Петрунов, главен специалист „Благоустройство и комунални дейности”.

Поради забавянето от близо три месеца Малин Гроздев се притеснява, че покривът няма да издържи и тази зима. Затова попитахме какво се случва всъщност.

От служителя, към когото е отправено заявлението след резолюцията от неговия ръководител, разбрахме, че топката се връща отново към кмета от когото  чака нареждане за по- нататъшни действия. За съжаление проблемът се заключва в отделните звена вътре в нея.  Надяваме се, че една такава публичност, би ускорила разрешаването на проблема по-скоро.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close