Политика

Меглена Кунева със структура и в Самоков

 

Общинското ръководство на „България за гражданите” за Самоков е ясно. Това са Владислав Тонев- председател и Христо Радойков- зам.- председател.

Това стана ясно след брифинг с медиите, където координаторът за София област Георги Киряков обяви още, че структурата на общинско ниво е почти завършена.

Въпросите, които засегнаха на брифинга представителите от партията на Меглена Кунева бяха и от национално естество- като изборът на нов главен прокурор и бюджет 2013.

Киряков заяви опасението си, че изборът на Сотир Цацаров за главен обвинител ще повтори сериала с избор на Висш съдебен съвет, където негласно се формирала  коалицията БСП-ДПС-ГЕРБ, за да не пречи на избора на определени хора.

Цацаров, според координатора, ще бъде идеалната фигура, която ще може да манипулира и прикрива всички престъпления на правителството. Социологическите данни сочели, че ГЕРБ нямат шанс да бъдат избрани като водеща партия и ще им бъде нужен човек, който да замаскира 4- годишните им дейности.

Бюджет 2013 година представителите на България за гражданите определиха като постен. По- малко средства се отделят за здравеопазване и образование, а МВР отново може да се похвали с повече пари за себе си. Основното подозрение, което изказа Киряков тук е именно вотът за парламент, където ГЕРБ отново ще опитат да манипулират избора на българските граждани.

Вечният въпрос за листите не стои засега пред тях. Те ще се редят през месец май и не е ясно на кого ще заложат за техен представител от града ни. Въпреки упоритото питане от страна медиите, не споменаха никакви имена.

Връщайки се на темата за Самоков стана ясно, че партията на Меглена Кунева ще има за цел да работи здраво, за да стане разпознаваема като структура. „Алтернативата” има поставени високи цели пред себе си на изборите за местна власт през 2015 година. Те ще атакуват кметската позиция и общинския съвет.

Общинският съвет има нужда в него да влязат гражданите и да се упражнява по- силен граждански контрол над него. Владислав Тонев и заместникът му са на мнение, че в момента там седят години наред хора, които повече няма какво да дадат на града. Общинският съвет е място за младите, образовани хора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close