Самоков

Коледен базар

Тази година, както и миналата, от Общината организират Коледен базар в центъра на града. Идеята е на кмета на Община Самоков Владимир Георгиев, като основната цел е оживяване на централна градска част около коледните и новогодишни празници, както и създаването допълнително празнично настроение.

   Подобен тип базари са актуални в много градове, както в България, така и в чужбина, като продължителността им е различна. Някъде се провеждат само около празниците, а на други места траят месец и повече. Това обаче не е най-важното. Уникална е самата обстановка – уханието на греяно вино и скара е несравнимо. Специално за случая се правят красиви дървени къщички, украсени с коледни светлини и борови клонки, които предлагат на посетителите голям избор от стоки, носещи духа на Коледа и Нова година. Разбира се Дядо Коледа е неизменна част от картината, което пък е атракция за най-малките посетители.

   В Самоков базара ще се проведе от 15 до 30 декември. За целта търговците ще разполагат с 12 декоративни търговски маси, които ще бъдат разположени на площада и около него. Ако интереса е по-голям и желаещите да се включат са повече от тази бройка, от Общината имат готовност за поставяне на допълнителни маси. Всички, които проявяват интерес могат да заявят участие в сградата на Общината в 401 стая при Иванка Малинчева – гл. експерт ХДЕТТОС. Всички площи ще бъдат предоставени напълно безплатно, като е хубаво търговците да предлагат характерни за сезона и празниците сувенири, коледни играчки, както и храни и напитки.

   Миналата година интересът на местните търговци не беше много голям, но тази зима от общинската администрация се надяват, че това няма да е така. Всички ние, като потенциални клиенти, също бихме се радвали на една по-живописна и весела атмосфера на площада около празниците. По този начин ще се утвърди мястото на града ни в Европа, където тази традиция на места е от векове.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close