Самоков

Ден година храни – Боровец за самоковци

Не е тайна, че за самоковци Боровец се асоциира с работа. Но също така Боровец не търси висококвалифициран труд, необходими са му временни работници – камериерки, техници, сервитьори, администратори, готвачи. И най-жалкият факт е, че курортът отдавна не храни хората от Самоков. Сезонните ротации между хора от морето и тези от планината отдавна не са работеща формула. Дразнещ е самият факт, че самоковци не могат да се реализират в Боровец като работна ръка от самозванци от цяла страна, които идват тук и налагат свой правила. Това донякъде обрича хората от региона да бъдат просто обикновени редови служители, трудно домогващи се до някои по-добри позиции.

Трудовата заетост може да се определи като сезонна и наистина се изчерпва с 4- 5 месеца от годината. Изгубено е отдавна чувството за сигурност в работата, защото след изтичането на сезона не е ясно ситуацията как ще се промени до следващия такъв. Мит са и високите заплати в курорта, което привлича много хора да се преквалифицират за сезона в някоя от по-горе изброените професии. Защото колкото и пари да изкараш за сезона те не могат да те “греят” до следващия.

Един голям минус за работещите временно в курорта е невъзможността след това да отидат на борсата

 В интервю за „Самоков 365” най- големият работодател на територията на комплекса „Бороспорт” АД в лицето на Деян Николов говори за всички детайли и проблеми относно цялостния процес на работата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close