Ски и зимни спортове

Хокей на лед или едно вълшебно изживяване

Много от нас са чували за хокей на лед единствено в някой американски филм, а за гледане на подобно състезание да не става и дума. И аз, като повечето, нямах никаква представа за магията на този спорт. Радвам се, обаче, че поправих тази грешка.

  Признавам си, че не разбирам от хокей на лед, но за пореден път се убедих, че когато обичаш спорта, не е нужно да знаеш всички тънкости, за да подкрепяш любимия отбор.

  Макар че в „Зимния дворец на спорта” температурата не е повече от 1-2 градуса, играта вдига адреналина до такава степен, че градусите изобщо не са на дневен ред. Важна е само играта, отбора и момчетата борещи се заради нас – публиката и нейно величество България.

  А тя, публиката, е велика(изобщо не вярвах, че ще има повече от 100 души, а те се оказаха много повече). Подкрепяща отбора и в най-трудните моменти, развяваща трибагреника,  пеейки „Българи юнаци”, нещо, което съм виждала само във волейболната зала. Тези момчета я заслужават, те дават всичко от себе си, даряват времето си на този така непопулярен у нас спорт, отново заради нея, публиката.

  Сега този спорт наистина не е много известен у нас, но преди години не е било така. България е печелила световни първенства, дори имаме участие на Олимпийски игри през 1976 год. в Австрия, в първенството ни е имало повече от 10 отбора. Но сега, сега е различно. Все още има държавно първенство, в което играят 4 отбора, имаме национални отбори, но толкова малко хора знаят за тях, как се развиват, какви постижения имат. Очевидно „демокрацията”  е оставила и тук своя отпечатък, който стой ясен в „Зимния дворец на спорта”, който не е ремонтиран от построяването си през 80-те години на миналия век.

  Да не задълбавам повече в тази тема, защото наистина е болезнено за всички любители на спорта. Важното в случая е, че този спорт все още съществува, има хора, които го обичат и отделят време за него, има състезатели, които дават частица от себе си, за да го запазят жив.

  В момента в столицата се провежда Световно първенство по хокей на лед за юноши до 20 години, което е една прекрасна възможност за всеки да се запознае с този спорт. Нашият национален отбор се представя много добре и дори има шансове за медал. Ако имате възможност посетете някой мач, входът е безплатен, а първенството свършва на 20 януари. Няма да съжалявате!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close