Злободневно

Go2Balkans – B2B туристически форум под наслов „Балканите – природа, история и култура“

IMG_1739Зоя Станкова

 

На 25 ноември в Интер Експо Център София се състоя второто издание на Go2Balkans – B2B туристически форум под наслов „Балканите – природа, история и култура“ , насочен към популяризиране на културно-историческото наследство и природните дадености на страните от Балканския полуостров.

Организатори на събитието са консорциум от туроператори, членове на Асоцияцията на българските туроператори и туристически агенти –АБТТА с председател Байко Баев.
Събитието бе открито от заместник-министъра на туризма –  Ирена Георгиева, а самото то се утвърждава като форум, даващ възможност на участниците в него да осъществят директен бизнес контакт помежду си.
Самото събитие е строго ориентирано към професионалната част и разнообразни възможности за осъществяване на директни бизнес срещи с три обособени зони: зона за презентации, зона за изложители и зона за презентации и разговори.
Идеята на форума е с насока към културно-историческото наследство и природните дадености на страните от Балканския полуостров и тяхното популяризиране, което включва и създаване и предлагане на нови балкански комбинирани туристически турове и пакети.

На събитието се представиха повече от десет страни с над осем щанда, сред които Министерство на туризма на Република България и представители на бизнеса от: България, Турция, Македония, Сърбия, Полша, Украйна, Словения, Италия, Англия, Йордания и Мароко.

На форума се даде възможност общините и регионите да представят пред туроператорите своите продукти, културни и исторически забележителности.

Ваня Вукова  – управител на Туристическия информационен център сподели, че тя като представител на Община Самоков е взела участие като посетител и е осъществила срещи с няколко представители на туристически организации от Сърбия, Македония и Турция като им е оставила рекламни материали за района и брошурата, с която Общината се представи съвместно със Сдружението на хотелиерите на борсата в Румъния.

Важен и интересен е моментът, че работният език на форума този път е бил английски.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close