Седмицата

4 февруари- ден за борба с рак

На 4-ти февруари светът ще отбележи Деня срещу рака. Коварна болест, от която годишно умират стотици хиляди хора.

  Добрата новина е, че в повечето случаи, когато е открит навреме, когато лечението е правилно и когато човек иска да го пребори, ракът се лекува.

  Лошата екология, некачествените храни, високото равнище на всекидневния стрес са сред факторите, които „допринасят” за развитието на болестта. Числото на хората с нарушен имунитет расте и расте. Те често и все по-тежко боледуват, оздравяването става все по-бавно, а някои се „сдобиват” с тежки или хронични болести.Никой не е застрахован от рака, затова всеки от нас трябва да обръща внимание на себе си и здравето си. Чести прегледи, здравословно хранене, под което нямам предвид диети, а пресни плодове и зеленчуци от градината на баба, а който си няма градина може и от магазина. Дори и най-простите неща могат да ни помогнат, за да не развием рак или за да успеем по-лесно да се преборим с него.

  В днешно време причинителите са толкова много, че трудно можем да се предпазим от всичко, но все пак можем всеки ден да правим по нещо малко за себе си.

   Всички се раждаме, за да умрем, но ракът за голяма част от хората е смърт преди смъртта, прекъсване на живота. Когато тази диагноза бъде поставена, някои се предават, което до голяма степен помага на болестта. Ако Господ реши, че трябва да се сблъскаме с нея, не трябва да спираме живота си. Да, трудно е! Да, скъпо е! Но изгубим ли надежда, губим битката, а в повечето случаи можем да го победим.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close