Седмицата

Тази седмица приключиха заседанията на постоянните комисии към ОбС

Основното, което бе разглеждано на заседанията на комисиите, бяха Отчетите за изпълнението на годишния план за приватизация и на програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Дискутирани бяха годишният план за приватизация на общината за 2013 и програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през тази година. Тези два проекта, на практика, са определящи по отношение изготвяне на бюджета в перо приходи от разпореждане с общинска собственост.

Комисията по здравеопазване и социални дейности разгледа „Правилника за реда на предоставяне на еднократна безвъзмездна помощ в полза на гражданите“. Това е новият регламент и правилата, по които ще бъдат отпускани помощи по решение на ОбС. Разработката е качена и на сайта на общината и всеки заинтересован може да се запознае с проекта, както да направи и предложения по него.

Постоянните комисии по „Финанси и бюджет“ у по „Европейски проекти“ разгледаха въпроса за дофинансиране на губещи автобусни линии. От бюджет 2013 ще бъдат дофинансирани някои от линиите до селата Шипочан, Ново село, Гуцал, Марица, Радуил и Алино с общата сума от 46 хил. лв. С 20 хил. лв. пък ще бъде субсидиран градския трандспорт в Самоков.

Разгледано беше и предложението на администрацията две от новите улици във ВИП квартала да носят имената „Кострома“ и „Петър Попангелов – старши“.

От заседанията на комисиите ще бъдат изготвени протоколи, които ще бъдат част от материалите за първото за 2013 редовно заседане на ОбС. Сесията ще се проведе на 31 януари.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close