Общество

Открит урок по родолюбие изнесоха учениците от ОУ „Христо Максимов”

Анна Манова

„Хлябът на словото е вечен, той единствен никога не свършва”, с тези думи Латинка Щъркелова даде началото на днешното пролетно тържество, организирано от Младежки дом – Самоков. В него дейно участие взеха учениците от ОУ „Христо Максимов”.  Те, заедно със своите преподаватели, бяха подготвили час по родолюбие, който се състоя в аванс малко преди един от големите български празници –  24 май.

Уредникът на Дома Щъркелова подчерта, че нейна лична кауза е провеждането на повече подобни мероприятия и часове по родолюбие, в които да се включват всички училища и ученици в града. Преди старта на самото тържество и приветствените слова по повод Деня на народните будители, се проведе викторина с награди. Тя имаше за цел да отличи най-бързите и точните в отговорите, свързани с българската писменост и светите братя Кирил и Методий.

Пролетното мероприятие се превърна в празник за всички присъстващи в залата, защото имаше от всичко – песни, танци, стихчета. А възпитаниците от шестите класове на училището бяха подготвили един осъвременен вариант на популярната приказка „Червената шапчица”, която представиха с голяма доза чувство за хумор и в стихотворна форма. За подготовката им се беше погрижил Димитър Стойчев. Първокласниците, с класен ръководител Адела Велчева също се представиха отлично с няколко песни и стихотворения. „Родна реч, омайна сладка” и „Бяла спретната къщурка” бяха част от репертоара  на 3 и 4 клас.

Латинка Щъркелова благодари за дейното участие на децата и на съвременните будители  – техните учители – Спасова, Велчева, Чамова, Георгиева, Трифонова, Чапкънова и Стойчев. В знак на признателност им поднесе и по една ръчно изработена роза. На финала на събитието по традиция всички се събраха на сцената за една обща снимка за спомен, като се разделиха с пожелание за още съвместни часове по родолюбие.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close