Седмицата

Време абонаментно

medii samokovМария Галчева

„Самоков 365“ е най-младата медия за града и околията. За близо три години  ние постигнахме удивителни резултати, благодарение на нестандартната тематика на вестника и отношение към проблемите в града ни.

Благодарение на сайта, който тръгна едва 9 месеца след създаването на хартиения вариант, днес се радваме на завидна посещаемост и знаем, че онлайн новината е най-бързо достигащата до хората.  Каналите за информация са най-ценното нещо, но още по-ценно е, когато тази информация достига до вас.

Все пак ние не се отказваме от романтиката на печатния вариант, която крие в себе си уникално очарование.

Екипът на вестника е това, което е благодарение на темите и събитията, които всяка седмица четете на страниците ни. Винаги сме били част от пълнокръвния живот на града било то като организатори или като медийни партньори на различните инициативи, реализирани в Самоков. Никога не сме пренебрегвали хора, които искат да публикуват при нас, поставяйки къде удобни, къде не чат толкова удобни въпроси.

За нас от особено внимание също са и селата в околията, откъдето черпим постоянно вдъхновение за реализация на интересни теми, а хората се радват, че обръщаме внимание на тях и на битието им.  Така, през изминалата 2014 година, се роди поредицата „Мисия предай нататък познанието за родния край”, която разказва в детайли за 24-те крепостни стени на Самоков. Тази поредица ще бъде събрана в книга, която да съхрани паметта и да запази историята им.

Миналата година редколегията на изданието реши да го разпространи максимално широко, като разпраща до всичките населени места на общината негови броеве. Тази година продължаваме същия курс, без да разчитаме на абонаментната кампания на общинското ръководство, както правят другите ни колеги. Просто нямаме нужда от това.  Кметствата и пенсионерските клубове ще продължават да получават броеве от нашия вестник, които да се четат там, защото информацията на този етап е всичко.

Искаме да благодарим  на всички кметове и кметски наместници за съдействието, което са ни оказвали в нашата работа, особено по проекта за селата.

Благодарим и на всичките си сътрудници, които идват при нас и споделят всичко, което ги вълнува и терзае!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close