КултураЛичностиРегионалниСамоков

Христо Христов събра стихове в „Послеслов“

Анна Манова

Христо Христов издаде нова стихосбирка, носеща името „Послеслов“. Тя излезе преди броени дни и е събрала в себе си стихотворения, които авторът е писал през последните две години. Голяма част от тях Христов споделя с широката аудитория в социалната мрежа.

„Послеслов“ е деветнадесетата книга на самоковския писател. Авторът се спира съвсем целенасочено на това заглавие и избира корица, на която е изобразен красив залез. Самият той споделя, че се намира в „залеза“ на писането, защото до този момент е издал не малко книги. Но в същото време послесловът не е непременно поставяне на точка на творчеството, а напротив, може да се приеме като многоточие, както и самият автор загатва в началото на стихосбирката си, пишейки: „Дори и всички да е казано, все има още нещо да се каже!“.

Подбирайки стиховете Христов е воден от една поетичност, която не е непременно лична. И макар често да пише в първо лице, това всъщност е събирателен образ на общочовешките емоции и преживявания. Стихотворенията са различни по тематика, но в тях прозира една философия. Разбира се присъства неизменно и темата за любовта – кога споделена, кога неразбрана, кога мълчалива, но винаги голяма и истинска.

И в потвърждение на това, че послесловът е със знак многоточие, е фактът, че Христов от известно време подготвя два разказа. Авторът планира те да се съберат в един общ текст, с две направления и на любовна тематика.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close