Седмицата

„Театър без граници” за трети път в Самоков

teatralen festivalЗоя Станкова

Национален фестивал “Театър без граници” – октомврийското време, което рисува картини не с цветни листа, а с цветни прожектори от емоции, размисли и чувства! Времето, в което сцената живее своя живот и сменя маските си до неузнаваемост! Времето, в което пиесите имат души, а артистите са сърца облечени с дрехи! Театърът няма граница, както въображението, времето, мисълта и безкрая нямат граници…
Третото издание на Национален фестивал „Театър без граници” бе открито официално снощи! Журито е в състав: Венета Дойчева, преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” –  председател на журито и  членове: Ивелина Славова – актриса в Младежни театър „Николай Бинев”, София и Георги Георгиев – режисьор.
Теменужка Янкова – секретар на Читалище-паметник „Отец Паисий 1859” откри фестивала с вдъхновение от това, че той вече е традиция за града и с благодарност към всички, които са част от него.
На откриването бе дадена думата и на госпожа Венета Дойчева – преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и председател на журито, която сподели пред пълния салон, че самоковци има защо да обичат родния си край и да се гордеят с него. Госпожа Дойчева се изказа много топло и ласкаво за града, за хората в него и за самия фестивал – „Театър без граници” , а в края на своето изказване пожела красиви дни и на добър час на фестивала.
В първия ден от третото издание на национален фестивал на любителските театри “Театър без граници” се изявиха колегите от Театър – Студио „Вселената на човека” при НЧ „Природа и наука 1938” с пиесата: „Пясъчен пъзел” от Яна Добрева, гр. София; ТТ ”Михаил Пенчев” при НЧ „Тодор Пеев 1871” с пиесата: „Големанов” от Ст. Л. Костов, град Етрополе и НЧ „Д. П. Сивков 1870” с пиесата: „Голямото наследство” от Алън Ейкборн, град Нова Загора.
Днес, втория ден, предстои да се насладим на представленията на: ОБСТ „Ангел Колев” при ОБЦК „Н.Воденичаров” с пиесата: „Спирка последна” от Христо Бойчев, град Раднево и Театрален състав при Дом на енергетика – „АЕЦ – Козлодуй” с пиесата: „Паника в хотела” от Д. Мърей и А. Борез, съответно в 11:00 И 19:00 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close