Злободневно

Четириногите „санитари” на Бърза помощ

Stray_dogs-pupsЗоя Станкова

По сигнал на пациенти и живущи в района на МБАЛ Самоков до вестник „Самоков 365”, ще ви представим четириногите „санитари” – глутница кучета, настанили се в двора на болничното заведение или по-конкретно при Бърза помощ.

Отговорни за тяхното „заселване” на гореспоменатото място няма как да има, но кой е отговорен за тяхното „изселване” оттам се пита в задачата? И изобщо как е възможно на места, които се предполага, че трябва да бъдат стерилни да се допусне да станат постоянно местообитание за глутница бездомни кучета? И още по-лошо да не се вземат мерки и да не се реагира на създалата се ситуация вече месеци наред! Разбира се, животните нямат никаква вина, виновни сме единствено хората, защото сме преди всичко безотговорни.

Тук, също по повод „бързата” ни помощ, ще си позволя да отворя една скоба от лично преживяване. Налагайки ми се неотдавна да посетя със свой близък Бърза помощ, чакахме повече от половин час в коридора, за да ни препратят в някое си отделение, където пък дежурният лекар от своя страна сви рамене и ни попита „И аз сега какво да я правя тази болна?”.

Та, недай си Боже и да ти се наложи да опреш до „бързата” помощ! Препятствия много – минаваш през глутница бездомни кучета, които в нито един момент не знаеш как ще реагират спрямо теб и какви „мерки за сигурност” ще ти наложат и след това влизаш в двубой с времето!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close