Спорт

Силно начало за офроуд сезона в България!

Rusi.Rusev-BFAS_ChampionСамоков 365

Над 200 участници от България, Гърция, Турция, Румъния, Италия и Македония ще застанат на старта в Кърджали в началото на март. Традиционното откриване на сезона се радва на все по-голям интерес, като през изминалата година участниците бяха 150, а тази година ще бъде абсолютен рекорд за България.

В трите дни ще се проведат четири състезания едновременно – джипове, мотоциклети, АТВ и бъги, като всички са първи кръг от националните шампионати на България.  Предвидени са над 1000 километра състезателни трасета за всички категории, като голямата атракция ще бъдат затворените кръгове в центъра на града, до водното огледало, на което се събират над 5000 фенове да наблюдават атрактивните изпълнения.

Събитието ще се предава на живо в интернет сайта на състезанието, а в националните телевизии БНТ и BTV ще се излъчват редовни репортажи в новините.  Участие ще вземат много известни състезатели като най-добре представилия се българин на рали Дакар Орлин Алексиев, националния и балкански шампион Николай Гочев, гръцкия екипаж на Хари Кафтеранис спечелил шампионата на България за 2014-а и много други.

С големи амбиции за титлата отново ще застане на старта самоковския офроуд клуб, представен от мотоциклетистите Любомир Лобутов, Венци Каньов, Любомир Лесичев, Илиян Илиев и Драгомир Николов. Те ще се борят за титлата в двата клас на ендуро шампионата и ще трупат опит за организирането на голямото международно състезание през септември „Самоков 4х4”. При джиповете в Трофи категорията Александър Трендафилов, Иван Иванов и Иван Калпачки ще защитават честта на Самоков при силна конкуренция от дванадест гръцки и пет турски екипажа. Трендафилов ще се състезава с прототип Jeep Cherokee, Иванов и Калпачки с джипове Suzuki.

Кметът Владимир Георгиев ще присъства на церемонията по награждаването и ще връчи наградите на победителите в клас „Ендуро“. Победителят в класа получава и награда от Община Самоков –  безплатно участие в Националния ендуро шампионат /BG X-Enduro Championship/, на който ще ще бъдем домакини през тази година. От 11 до 13 септември нашият град ще бъде столицата на оффроуда, като тук ще се проведе и Bulgaria Trophy Challenge 2015, както и на най-голямата маратонска надпревара в Европа  – Балкан маратон рали.

Организатор на проявите е Троянският клуб „4х4 Адвенчър”, а директор на състезанията е известният ни пилот Тодор Христов.

Организаторите обещават  един истински празник на офроуда и екстремните мотоспортове и канят фенове и състезатели от 28 февруари до 2 март да се впуснат в приключението „Offroad fest Кърджали 2015”!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close