ЗлободневноРегионалниСамоков

Седем са положителните на Ковид- 19 през изминалото денонощие

Един е починал, 260 лица са под карантина

„Самоков 365”

Седем са лицата, дали положителен резултат за COVID-19 през изминалото денонощие на територията на Община Самоков.  През отминалите почивни дни броят на заразените бе двоен – 14 души. Така общия брой диагностицирани от началото на извънредното положение стана 171.

Добрата тенденция през последните няколко дни се запазва и днес броят на оздравелите през последното денонощия достигна 20. Това е почти два пъти повече от общия им брой от уикенда. Броят на активните лица падна с 14 и към днешна дата те са 122. От тях 51 са хоспитализирани и 71 са на домашно лечение.

За съжаление през последното денонощие има един починал – това е мъж на 72 години със сърдечно и хронично неврологично заболяване. Той е диагностициран в много напреднала фаза на болестта и починал за по-малко от седмица, след положителния тест. Така починалите от коронавирус на територията на община Самоков станаха 4. Към момента общият брой на карантинираните лица на територията на община Самоков е 260.

Related Articles

One Comment

  1. А да попитам какви мерки взимате за да не се заразяват тези хора? Навсякъде е пълно с хора събират се по 20 човека на куп всеки ден и всяка вечер нямат нито маски нито спазват дистанция и полицията нищо не прави по въпроса както и вие. После няма да има още заразени, еми много ясно че ще има след като не взимате никакви мерки. Защо в други градове има постоянно полиция на всякъде при положение че има по-малко заразени, а тук в Самоков има много повече и не виждам нито полиция нито да се прави дезинфенция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close