Политика

Петър Георгиев начело в листата на Самоковците

233-02-10-Петър-ГеоргиевМария Галчева

В петъчната вечер в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” се събраха членове и представители на сдружението „Самоковци за Самоков”. Предмет на срещата беше подреждането на листата на Самоковците, след като предишно тяхно събрание е легитимирало решението, че те ще се явят на местния вот тази есен.

Стоян Пашов направи кратка ретроспекция на работата на съветниците, като подчерта, че те са работили спрямо своите възгледи за правилно. Това дали те са успели да свършат нещо или не са, ще проличи от изборния резултат  на 25 октомври. „Важното е да мобилизираме хората, които мислят за Самоков, хората, които не са партийно обвързани и хората, които нямат необходимост от това партийни централи от София или от Европа да им казват какво трябва да направят. Мисля, че след тези 4 години, ние от сдружението показахме, че нашата основна мисъл е за бъдещето на община Самоков, а не това да защитаваме някакви определени интереси” – допълни още Пашов. Според него идейният заряд на „Самоковци за Самоков” ще може да бъде продължен и занапред.

Основаната цел и задача на тяхната работа продължава това да направят града и прилежащите села по-добро място за живеене и не биха допуснали задълбочаване на демографската криза, защото както е видно за всички, тя е в разцвета си.

Събранието беше организирано, за да чуе мнението на членовете, симпатизантите и гражданите относно това какви хора и кои конкретно трябва да влязат в листата на сдружението.  Ръководството и досегашният екип съветници на Самоковците бяха подготвили проекто-листа, която беше допълнена от предложения на присъстващите в залата. Впоследствие наличните имена, след направените предложения от залата,  бяха директно подредени от присъстващите. С безапелационните 105 гласа за  водач на листата беше определен инж. Петър Георгиев. Цялата листа, която се състои от 26 имена, може да бъде видяна на сайта на сдружението.

От своя страна Георгиев призова хората да се мобилизират и да излязат да гласуват, защото само заедно и обединени могат да постигнат целите си. Той самият определи себе си като колективен играч, който винаги е разчитал на екипа си и даде за пример развитието на „Самел 90” АД.

П. Георгиев  благодари за оказаното доверие към него, което той приема само защото е от самоковец и защото не може да предаде това доверие, след като веднъж се е захванал. Общата кауза е Самоков и неговите граждани.  Важното е да се гласува на 25 октомври – по съвест и масово.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close