Слайд категория

Концерт на „София данс” в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”

sofiya danceКлубът по спортни танци „София данс” при Читалище-паметник “Отец Паисий-1859” раздвижи в танцова стъпка препълнения салон на своя Пролетен концерт по латино и бални танци, състоял се на 30 май.

Учителите по танци към клуба – Калоян Петков и Мариета Чалъкова, изживяха със своите възпитаници всеки емоционален трепет. Децата от ОДЗ „Звънче” и ОДЗ „Осми март” бяха най-малките танцьори, които изпълниха Ча-ча-ча и виенски валс. Възпитаници от школата на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” изпълниха самба и румба. Зорница Стоянова и Никол Гавадинова в началото на концерта излязоха като водещи, но в последствие се изявиха като танцьорки, изпълнявайки чарлстоун и румба, както и танц на “La vida su carnaval”.

Иван и Никол – първата двойка, която бе гост на концерта от София  потанцуваха джайв и самба, а Ваньо и Яна – куик и степ. И двете двойки танцуват изящно, а както и самите ние разбрахме представят клуб „София данс” на състезания. В края на концерта всички малчугани излязоха с парад на сцената. Буйните овации на публиката не стихваха, както в края, така и по време на самите изпълнения – изпълнения, макар не перфектни, но с много чар, отдаденост, старание и детска чистота. На събитието присъстваше и Иван Терзиев – изпълнителен директор на клуба.

Заниманията на „София данс” ще продължат до края на месец юни, а децата, които са се включили в тях до момента са на вързаст от четири до седемнадесет години.

Това е вторият концерт на клуба като първият беше през седмицата на коледните празници в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”, съвместно с мажоретен състав „Самоков”.

В разговор с журналисти, зад кулисите, двамата преподаватели споделиха, че първоначално са дошли в Самоков да проверят ще има ли интерес към тяхното начинание и не са знаели нищо за това дали има или не и какви танци в града. Сега имат амбицията да развиват започнатото при нас. Калоян Петков не пропусна да изкаже своите „безкрайни благодарности към Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”  за тяхната отзивчивост”.

И нека си пожелаем повече цветни концерти, защото децата цъфтят на сцената и похвално е, когато има хора като Калоян и Мариета, които да помагат на малките и несигурни цветя да разцъфват красиво, свежо и уверено.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close