Слайд категория

Национален шампионат по парапланеризъм в Боровец

ParaplanerМежду 3-ти и 8-ми юли в Боровец ще се проведе националният шампионат по парапланеризъм. Освен, че е национално, състезанието е изключително важно и защото се явява пред Световна купа.

Във въздушната надпревара, в дисциплината за дълги прелети CrossCountry, ще вземат участие 60 от най-добрите парапланерист от България, Япония, Китай, Индия, САЩ, Южна Африка, Малта, Италия, Полша, Финландия, Швейцария, Германия, Русия, Гърция, Франция и Турция. Лимитираният брой от 60 участника беше достигнат броени седмици след обявяването на шампионата.

В зависимост от посоката на вятъра (излитането става винаги срещу вятъра), въздушните крале ще стартират от Ястребец – 2150 м надморска височина, Маркуджик – 2450 м надморска височина или от някои от определените резервни стартове в района.

На базата на метеорологичните условия, всеки ден от състезанието ще се определят GPS координатите на старта, както и маршрута на дневната задача, който ще бъде в порядъка на 40 – 100 километра.

В състезанието ще вземе участие и Nicole Fedele – пилот от световната купа изпратен от FAI (Международната федерация по въздушни спортове). Делегатът ще лети редом с участниците и ще даде своята оценка пред FAI за организацията на състезанието, както и за самия терен – необходима стъпка към провеждането на световна купа по парапланеризъм в България.

Ако искате да проследите състезанието, да усетите от емоцията на парапланеристите на старта, посетете Боровец между 3-ти и 8-ми юли и попийте от атмосферата на въздушното шоу.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close