ЛичностиОбщество

Габи Даганова пее, а не лъже!

Самоковският славей ще е в дует с Наско от БТР

Христиана Видинова

Анна Манова

gabi2За сетен път Самоков показа, че е град на таланти. Поредното доказателство за това е Габриела Даганова, която в понеделнишката вечер /28.11/ вдигна на крака зрителите пред малкия екран, публиката и журито в предаването „Пееш или лъжеш”, което се излъчва веднъж седмично по Нова телевизия. Самоковското талантливо момиче застана рамо до рамо заедно с още седем ентусиасти в предизвикателството да спечелят голямата награда и шансът да направят дует с известната рок легенда – Атанас Пенев, познат на широката аудитория като Наско от БТР. А всеки един от „тайнствената осморка” трябваше да изиграе сполучливо картите си, за да може това да се случи – независимо от обстоятелството дали наистина пеят или добре лъжат.

Като за да стане фаворит и съответно дуетна половинка на Наско, Габи трябваше да премине през четири кръга, зорко следена от комисия в състав – политологът Емил Кошлуков, продуцентът Джуди Халваджиян, актрисата и певица Милица Гладнишка, хореографът на горещите ритми Алфредо Торес и победителят от музикален формат Славин Славчев. „Разследващият екип” имаше за цел да насочва Наско кой от участниците пее или лъже, както и съответно изразяваше съмнения, предпочитания и симпатии. „Изглеждат ми изключително професионално. Засега ме лъжат успешно!” – бяха първите думи и впечатления на вокала на БТР.

Нашето момиче беше под #1 като още в самото начало спечели привърженици с визия и поведение. В първи кръг целта е чрез кратко видео, в което гласът на изпълнителя се отваря само за част от секундата, „разследващият екип” да разбере дали е истински талант или лъжа.  Габи, пременена в носия беше заснела как изпълнява народна песен и още в самото начало Милица първа заподозря таланта й, а Наско побърза да се съгласи с нея.

Вторият кръг започна с представяне на всеки един участник, в който Габи разказа накратко за себе си – „На 7 години бях в школата на Севдалина и Валентин Спасови с народно пеене. След това продължих с вокалната група на Даниела Георгиева, където изпълнявахме обработен фолклор. По-късно се ориентирах към поп и джаз пеене. В момента съм ученичка на Алис Буварян. Студентка съм в Софийския университет и преподавам на малки дечица”, беше краткото резюме на Даганова. „Абсолютно й вярвам на всяка дума” – подчерта Атанас Пенев.

В третия кръг, наречен „липсинг”, Габи бе подготвила песента на Емели Санде – Read all about it. За всеки, който е запознат с таланта й, стана ясно, че тембърът е нейният или по друг начин казано – пее, а не лъже. И тук Милица Гладнишка отново побърза и определи изпълнението като истинско.

Преди финала, до който успешно достигна самоковският славей, Наско имаше да цел да подложи последните трима финалисти на кръстосан разпит и неудобни въпроси, в рамките на 100 секунди. А след това да елиминира един от участниците. Габи отново се представи брилянтно и не остави капка съмнение, че е достойна за победата.

От своя страна „разследващият екип” непрекъснато разколебаваше Наско в избора му. Минути преди да стане ясно коя ще е новата дуетна половинка, изпълняваща трудната песен на Queen – Who wants to live forever, вокалът на БТР заяви: „Аз ще рискувам и въпреки съвета на Джуди ще избера #1!”

Макар че нашето момиче се държа мъжки през всичките кръгове, накрая станахме свидетели на очарователната й усмивка и искрена радост от победата, но по-щастлив остана Наско след като чу ангелския глас на самоковската самодива.

Очаквайте следващата седмица интервю с очарователната Габриела Даганова. 

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close