Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Възпитаниците на ОУ „Христо Максимов” показаха, че са горди потомци на славен народ

„Самоков 365”

В първия ден от месец март, когато традиционно се закичваме с мартеници и си пожелаваме здраве и късмет и два дни преди националния празник на страната ни, учениците от втори и шести клас на ОУ „Христо Максимов” изнесоха патриотична програма, озаглавена „Горди потомци на славен народ”, като успешно се доказаха като такива и показаха колко много знаят и могат. Тържеството се състоя в Сарафската къща в присъствието на техните учители, родители и близки.

Малките ученици се превъплътиха в ролите на войници, ханове и славни владетели. Те демонстрираха отлични артистични умения като успяха да пренесат всички присъстващи назад във времето и да разкажат легендата за мартеницата. И не просто легенда, а история за силата на кръвта и родовата принадлежност, за стойността на дадената дума и за традиция, датираща векове наред.

Шестокласничките Елина Субева и Христиана Ненкова представиха презентация – встъпителна част към същината на историята. Като допълнение към програмата, пременена в народна носия и с няколко изпълнения, се включи Маргарита Бочева.

Огромните усилия, които са положили всички ученици, заедно с учителките си Румяна Павлова, Любомира Тинчева и Боряна Спасова прозираха в прекрасната драматизация на легендата, а отлично подготвените сценични костюми и реквизит допринасяха за пълнотата и автентичността на пресъздадената картина.

На финала на богатата патриотична програма директорът на училището Антоанета Николова поздрави всички участници, благодари за труда на техните учителки и подари тематични и специално изработени за повода книжки на всички деца.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close