ОбществоРегионалниСамоков

Започна приемът на заявления за кандидатстване за общинска стипендия на ученици и студенти

 “Самоков 365”

Община Самоков приема заявления за кандидатстване за общинска стипендия на ученици и студент, а крайният срок е 31 юли, съобщиха от общинската администрация.

Съгласно решения на Общински съвет Община Самоков присъжда девет стипендии в подкрепа на даровити самоковски ученици от 8 до 12 клас или студенти с отличен успех и постижения в различни области.

За постижения в природо-математическите науки се присъжда стипендия на името на акад. Любомир Чакалов, за хуманитарни науки – на името на Константин Фотинов, за постижения в областта на изкуствата – на името на Васил Стоин и Наум Хаджимладенов, както и стипендия за спорт, добавиха за БТА от пресцентъра на администрацията.

Стипендиите са в размер на 1000 лева и се изплащат в рамките на учебната 2023/2024 година. Комплектът документи включва заявление от ученика или студента, копие от електронния дневник/академична справка с годишния успех за учебната 2022/2023 година, документи удостоверяващи постиженията, препоръка от училището/университета или спортния клуб.

От 2016 година са обявени още две общински стипендии по 500 лева за малки спортисти – ученици от втори до седми клас, с постижения в зимните спортове. Редът за кандидатстване е същият, като заявлението до кмета на община Самоков инж.  Ангел Джоргов може да бъде подадено и от родител.

Удостоверенията на удостоените стипендианти на Община Самоков ще им бъдат връчени на Празника на Самоков – 21 август.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close