Самоков

Всичко на едно място: Дестинация Самоков

Приключи тазгодишното издание на международното туристическо изложение „Ваканция Спа & Експо”. Община Самоков и Туристическият информационен център се върнаха със специална награда за атрактивно представяне на фолклор, местните традиции и обичаи.

Идеята беше да се рекламират не само отделни обекти като общинският хотел например, а цялостната туристическа дейност. „Имаше интерес към цялата община, Боровец, „Белчин Гардънс” – коментира Любослава Ярловска – управител на Общинското предприятие „Маркетинг, туризъм и туристически дейности”. Местните представители заложиха на щанд с атрактивна визия и успяха да привлекат вниманието на посетителите. Той беше разположен на стратегическо място – точно срещу централния вход.

Опитваме се да наложим община Самоков като привлекателна туристическа дестинация. Място, където могат да се практикуват различни видове туризъм –  конферентен, спортен. Предпоставките затова са налице – минералната вода, предстоящото откриване на „Цари Мали град” и т.н. По този повод е изготвена и обща брошура с всички видове атракции  в района. „Целият екип се зае много сериозно със задачата да представи достойно Община Самоков и се справихме” – заяви с нескрито задоволство Любослава Ярловска.

 Голяма атракция се оказа кратката програма под надслов „Ритъмът на планината”, в която се включиха мажоретките към Читалище-паметник „Отец Паисий”  с ръководител Теменужка Янкова и женската фолклорна група от с. Говедарци с ръководител Даниела Георгиева.

На този фон отличието идва съвсем закономерно. Благой Рагин – председател на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи наградата на кмета Владимир Георгиев. При визитата си в Самоков той посети някои от туристическите обекти в района и разгледа хотел „Арена”.

Вече са налице и първите резултати от участието на изложението „Ваканция& Спа Експо”. Направени са многобройни запитвания и резервации, включително за организирани мероприятия. Интересът е от страна на съседни на България страни – Сърбия, Турция, Гърция. Изводът е, че за първи път Община Самоков се представи професионално. Това е само основата и началото. Предстоят нови участия на борсата във Велико Търново и Букурещ. Ще бъде изготвен информационен справочник на хижите в района и програми за зелени училища.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close