Местен бизнес

Времето е спряло…в механа „Хаджи Йордан”

-Спомняте ли си за началото?

– Купихме това място за вила през 2000 година. В последствие една наша позната ни даде идея за селски туризъм. Направихме първо механата, а после и хотела. Преминахме през много трудности и дори се наложи да търсим заем чрез ипотека. Въпреки всичко смятам, че селският туризъм има бъдеще, и то голямо бъдеще. Имаме планове в бъдеще да превозваме гостите си с файтон, организирано практикуване на екстремни спортове и др.Очаквам да привличаме все повече чужденци като вече водим и активни разговори с туроператори.

-Защо избрахте точно Широки дол?

-Първоначалната ни идея беше да построим вила, която постепенно се превърна в място за отдих и развлечение. Село Широки дол се оказа особено подходящо.

-За кандидатстване по проекти мисли ли сте?

-Мисли ли сме,но на този етап няма как да се възползваме. При липса на туристи вариантът е да се преобразуваме в частен дом за възрастни хора.

-Хрумвало ли ви е някога да се откажете?

-Първата година, след като почина мъжът ми,но някак си намерих сили да продължа.

-Давате ли трибуна на някакви по-мащабни събития?   

-Провеждат се много организирани събития -рождени дни,наборни срещи,на колеги като желаещите да се възползват са главно софиянци. Някои от хората,които ни познават и са доволни от обслужването вече идват редовно.

-Какво предлагате?

-Кухнята е традиционно българска. Самата обстановка е издържана също в такъв стил. Дори младите хора идват и го харесват. Работим цялостно като комплекс от 4 години и ще продължим да работим,ако банката не предяви някакви претенции.

Анелия Балабанова

Механата е традиционно място за хранене, решено в национален стил. Разполага с 50 места за хранене, като в летния сезон се допълват от 20, разположени в двора на къщата. Механата предлага българска национална кухня с голямо разнообразие от напитки. Предимство за организираните посещения са предварителните заявки за деликатесна кухня-печено прасе или агне в пещ, както и местна фолклорна програма. Хотелът разполага с 6 двойни стаи и възможност за допълнително легло, самостоятелен санитарен възел, кабелна телевизия, климатик,интернет.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close