ОбществоРегионалниСамоков

Връчиха плакети на 73 отличници от Община Самоков

 “Самоков 365”

Седемдесет и трима зрелостници, които са завършили с отлични оценки, получиха днес плакети. Официалната церемония по връчването им се състоя днес на площад “Захарий Зограф”. Това е една традиция, която се реализира на територията на Община Самоков от около десет години. Водещ на мероприятието бе Валя Манчева.

“Сигурен съм, че всички тези отличници ще отидат да учат във висши учебни заведения в България или чужбина. Учете, а след това елате да работим заедно за Община Самоков. Знам, че повечето от вас имат големи планове за бъдещето и искат да се реализират в сферата на науката, медицината или образованието. Надявам се където и да ходите да се върнете отново тук. А тази есен всеки един от вас да се озове там, където има най-голямо желание.  Пожелавам успех на всички”, каза пред присъстващите кметът на Община Самоков инж. Ангел Джоргов.

Плакети на отличниците бяха връчени от зам. – кмета Люба Кленова, секретаря на Общината Венера Милова и Миролюба Ташова. Всички си направиха снимки за спомен в този важен за тях ден.

Венеса Кроснева и Георги Стоилов

Сред отличниците са и Венеса Кроснева и Георги Стоилов, които са възпитаници на ПТГ “Никола Вапцаров”. Те са от изявените млади хора в града, които са активни не само в представянето си в различни състезания в училището и извън него, но и със своята доброволческа дейност. След броени дни те ще поемат по своя нов път, излизайки от класната стая и реализирайки се като личности.

“Този плакет означава много за нас, защото сме се старали през годините. Това е най-запомнящият се етап в живота ни, защото дори и възрастните си спомнят с умиление своя бал. Ден като днешния ще остане в съзнанието ни завинаги”, сподели Георги. Той планува да се развива в сферата на медицината.

“Най-вероятно ще продължа в специалност “Връзки в обществеността” в Софийския университет. Но винаги Самоков ще е с приоритет в сърцето ми. Няма как да оставя града и доброволчеството”, допълни Венеса.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close