Седмицата

Владимир Георгиев е кмет на годината за Софийска област

 

На 20-ти декември се състоя церемонията, по време на която бяха връчени традиционните награди на Софийска област за показан професионализъм и достижения в различни сфери на обществения живот. Инициатор на събитието е областният управител Красимир Живков.

 Всички присъстващи кметове получиха плакети, знак за доброто сътрудничество между институциите през годината. След като изслушаха направеното от всички общини през годината, градоначалниците имаха възможност чрез тайно гласуване да изберат най-заслужилия от тях. Така те сами дадоха своя глас за най-успешния кмет на 2012 година за Софийска област – Владимир Георгиев. „Никога не съм мислил за такива награди и бях много приятно изненадан. Радвам се, че колегите ми оценяват работата и постигнатото през последната една година” – коментира кметът на Самоков по повод полученото отличие. В класацията взеха участие всичките 22 общински ръководители на населени места в областта. Много от кметовете са с по 2 или 3 мандата, което прави приза още по-ценен. Подобно признание е и доста задължаващо. Провокира нови търсения, ангажименти и отговорности.

По време на събирането областният управител Красимир Живков представи отчет и анализ за работата на администрацията през отиващата си 2012 г.Отчетени бяха дейностите изпълнявани от общата и специализирана администрация на областта, съобразно техните правомощия. Стана ясно, че успехите са доста сериозни, но активната работа трябва да продължи. Областният управител благодари на териториалните структури за отличното взаимодействие през годината.
В заключение бяха отправени пожелания за здраве и просперитет през следващата 2013 година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close