Местен бизнес

„Вени Ви” – интериорни решения за вашия дом

  Може ли службата в армията да бъде заменена от бизнес, свързан с производството на мебели?  Да, и то доста успешно. Доказателство за това е инж. Виолин Йоцов. В зората на демокрацията, той дръзва да предприеме една от сериозните стъпки в живота си, в посока създаване на собствен бизнес.
  През далечната 1990 г. нещата изглеждат доста по-различно в сравнение със сегашните икономически условия. „Всичко беше държавно и тук-там частно, почти нелегално” – коментира предприемачът. 10-11 години от живота си той прекарва като офицер в армията, след което решава да напусне. Признава, че е действал малко на сляпо. „Един мой приятел ми обеща, че ще ми помогне да създам частен бизнес” – обяснява инж. Виолин Йоцов. Така на бял свят се появява малкият цех за производство на мебели в с. Мала църква.
  В началото, фирмата работи изцяло на софийския пазар – до 1996 г. Отправната точка е поставено с участие на специализирано изложение в НДК. Постепенно хоризонтите се разширяват с идеи за развитие и търсене на нови пазари. Изпълняват се както отделни частни поръчки, предимно дребни неща за собственици на вили, така и серийно производство на определени продукти. Съобразявайки се с тенденциите на пазара и желанието на клиентите, дружеството преминава към производство на мебели от ПДЧ (плоскост от дървесни частици), МДФ (материал с по-фини частици на дървесна основа), алуминий, стъкло и такива с акрилно покритие. Обслужва регионите на Самоков и София, като има възможност за приемане на поръчки от цялата страна. Разполага със собствен транспорт и производствена база.
  „Вени Ви” успява да се наложи като име и вече е с утвърдени позиции в производството на нестандартно обзавеждане по индивидуални проекти. Характерна отличителна черта е безупречният вид, качеството на изделията и коректното отношение към клиентите. Висококвалифицирани специалисти извършват монтажа на мебелите. Към днешна дата собственикът на фирмата – инж. Виолин Йоцов е повече от убеден, че е направил правилния избор за себе си, решавайки да се впусне в бизнеса с мебели. Определя като изгубено време, престоя си в армията и военното училище. Както от всяка свирка дърво не става, така има и професии, които не са за всеки. Понякога човек поема в една посока и след това разбира, че е изгубил пътя. Такъв е и случаят на Виолин Йоцов. Важно е рано или късно да се занимаваш с това, което ти доставя удоволствие. Защото тогава работата не тежи, а носи професионални успехи и удовлетворение от постигнатото.  

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close