ОбществоРегионалниСамоков

Великденски концерт организираха от читалище „Младост- 2003“

„Самоков 365“

Великденски концерт организираха днес от читалище „Младост – 2003“ на центъра в Самоков. Празничната програма започна с фолклорни песни от децата, които са част от читалището.

Хубавото и слънчево време допринесе за доброто и празнично настроение. Още повече, че тази година вторият ден на Великден съвпадна с Гергьовден. За да има препратка и към Гергьовден на сцената бе изложена икона на светеца, дело на художника Иван Шуманов.

Натали Николова, която е една от най-големите участнички в програмата,  изпълни „Катрино моме“ и „Алилуя“. По-малките от своя страна заложиха на фолклорни песни и хора.

„Такъв празник организираме за първи път. Идеята дойде от децата. Решихме да включим фолклор, песни, танци, мюзикъл „Котки“ и  трио „Аржентинско танго“, каза пред присъстващите председателят на читалището Лилия Шуманова.

В програмата бе включено и състезание по надчукване с яйца. Това събитие също се организира за първи път в Самоков. То бе изключително атрактивно за малчуганите, които на драго сърце се включиха в надпреварата, а този с най-здравото яйце получи награда – яйцеварка.  Всичко останали деца си тръгнаха с шоколадови яйца и лакомства.

По време на церемонията читалищното настоятелство награди художничката Елена Белстойнева за постигнати високи заслуги в областта на изобразителното изкуство и заниманията ѝ с деца. Тя получи парична награда от Лилия Шуманова.

Празникът завърши с музикални изпълнения от квартет „Аржентинско танго“, който изпълни осем различни танга.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close